Werking

Dienstencheques zijn een initiatief van de Federale regering om zwart werk tegen te gaan en bijkomende jobs te creëren in de sector van de buurtdiensten en om aan de individuele, persoonlijke en familiale behoeften tegemoet te komen.

De dienstencheque is een betaalbewijs die wordt uitgegeven door de firma Pluxee voor huishoudelijk werk die verricht wordt door een huishoudhulp van een erkend dienstenchequebedrijf. Bovendien is dit fiscaal voordelig.

Iedere privépersoon die in België woont, kan dienstencheques aanwenden om zo huishoudelijke taken mee te betalen. U heeft het recht jaarlijks 500 cheques aan te kopen. Indien u samenwonend of gehuwd bent, kunt u op beide namen dienstencheques aankopen en dus zo tot 1000 dienstencheques bestellen.

Vanaf 1 januari 2016 zijn de 3 Gewesten (Vlaams Gewest, Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waals Gewest) operationeel bevoegd voor de uitgifte van de dienstencheques. Pluxee blijft de uitgever van de dienstencheques voor alle gewesten.

Wij luisteren naar u

We spelen graag in op uw wensen. Volgens uw verwachtingen zoeken wij dan een huishoudhulp die het best bij u past. We vergelijken dit dan met het werkschema van de huishoudhulpen en wijzen u zo vlug mogelijk iemand toe.

Wij beantwoorden graag al uw vragen over de werking van de dienstencheques, dit kan bij een thuisbezoek, telefonisch of bij ons op kantoor. U kiest maar. ...

Eenmaal wij een gepaste medewerker gevonden hebben voor u, komen wij haar graag vooraf aan u voorstellen. Het ideale moment om uw wensen en verwachtingen mee te delen!

Indien u een speciale aanvraag hebt of u bent niet tevreden van een uitgevoerde taak, dan kunt u ons uiteraard steeds contacteren en kunnen we samen een gepaste oplossing voor u vinden.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring als bezoeker op onze website te verbeteren.